Kakkapökälekuppikakut

Nämä emoji-kakkapökäleet olivat niin söpöjä, että oli ihan pakko valmistaa nähtyäni ohjeen tyttärelleni kirjastosta lainatusta kokkikirjasta Mestarikokki, lasten keittokirja. Ja kaiken lisäksi tosi hyviä. Tykästyin tosi paljon kuppikakkujen päälle tulevaan kuorrutteeseen. Namskis.
Silmät löysin ihan paikallisesta Citymarketista valmiina, sokerimassastakin suht helppo tehdä itse.
Kerrankin oli luvallista puhua kakkapuheita ruokapöydässä :).
12 kpl
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 dl kaakaojauhetta
* 1 3/4 dl sokeria
* 2 tl leivinjauhetta
* 1/2 tl suolaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 100g voita sulatettuna
* 2 kananmunaa
* 2 dl maitoa
* 1,5 dl suklaarouhetta
Kuumenna uuni 200c. Aseta paperiset muffinssivuoat muffinipellin koloihin. Sekoita yhteen kaikki kuivat ainekset. Sekoita yhteen sulatettu voi, kananmunat ja maito. Rouhi suklaa. Sekoita kaikki ainekset yhteen, suklaarouhe viimeisenä. Täytä muffinssivuoat 3/4 täyteen. Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 20-25 min. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
Kuorrute
* 1 dl kaakaojauhetta
* 5 dl tomusokeria
* 180g voita
* 2 rkl kermaa
* 24 kpl sokerikoristesilmiä
Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa voi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa vaaleaksi, n. 5 minuutin ajan. Lisää 1/3 kaakaotomusokeriseoksesta ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää taas 1/3 ja vatkaa noin 3 minuutin ajan. Lisää loput kaakaotomusokeriseoksesta sekä kerma ja jatka vatkaamista vielä noin 5 minuutin ajan.
Laita suklaakuorrutus pursotuspussiin. Parhaan jäljen saat pyöreäreikäisellä tyllalla, mutta onnistuu myös niin että teet vain reilun 1 cm mittaisen kolon pursotuspussiin ja pursotat niin. Asettele silmät kuorrutukseen heti pursotuksen jälkeen.

Kommentit

Suositut tekstit