Koskenlaskijan kalakeitto

Usein teen kalakeittoa perinteisesti kermalla ja voilla, mutta toisinaan tekee mieli koskenlaskijalla ja ripauksella currya maustettua soppaa. Ihana makuyhdistelmä. Mikä lämmittäisi paremmin näin kylmänä pakkaspäivänä. Lusikat soppaan!

Neljälle

* 1 rkl voita
* 1 tl currya
* 1 sipuli
* 1,5 l vettä
* 1 kalaliemikuutio
* 5 isoa perunaa
* 3 porkkanaa
* 250g Koskenlaskija sulatejuustoa
* 500g haluamaasi kalaa
* ripaus mustapippuria
* tarvittaessa ripaus suolaa
* tuoretta tilliä

Kuori sipuli, perunat ja porkkanat ja pilko pieneksi. Kuullota kattilassa voissa curry ja sipuli. Lisää vesi. Kun vesi kiehuu, lisää kalaliemikuutio. Lisää porkkanat ja perunat. Anna kiehua kypsäksi noin 15 min ajan. Lisää pilkottu koskenlaskija. Sekoittele. Kun juusto on sulanut, lisää kuutioitu kala. Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi keittoon runsaasti tilliä. Nauti hyvän ruisleivän kera.

Kommentit

  1. Loistawaa . pakastelohta ja hieman umamia ja cayennepippuria lisäksi , maistuu pitkään hyvä maku suussa ruokailun jälkeen

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit