Veriappelsiinilohi

Jatkoa sesonkiruokaresepteille. Viikko sitten veriappelsiinirisottoa, tänään veriappelsiinilohta. Monissa ohjeissa lohta maustetaan aika paljon esim. soijalla tai teriyaki-kastikkeella, mutta en itse tykkää maustaa kalaa vahvasti. Ja haluan että mikään muu maku ei peitä alleen hyvää veriappelsiinin tuomaa makua. Tässä minun ohjeeni tähän kalaherkkuun.

* 1 lohi- tai kirjolohifilee
* oliiviöljyä
* hunajaa
* suolaa
* 1-2 veriappelsiinia

Sivele lohifileen päälle hieman oliiviöljyä ja juoksevaa hunajaa. Mausta suolalla. Laita päälle veriappelsiininviipaleita, älä käytä kantapaloja. Paista 225c uunissa 15-25 min fileen koosta riippuen. Nauti couscousin tai perunan kera tai pelkästään raikkaan vihersalaatin lisukkeena.

Kommentit

Suositut tekstit